La categoria de millor projecte sobre comunicació periodística ha quedat deserta perquè no s’hi va presentar cap treball.
En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, el jurat ha elegit com a finalistes:
- Elisabet Don, pel reportatge «La profunda petjada de les dones dins del món jurídic», publicat a Diari de Girona, pel fet de tractar-se d’una bona anàlisi de la dona en el món jurídic emparada amb dades i xifres, i incloure una entrevista molt enriquidora des del punt de vista testimonial, que ajuda a comprendre el context històric.
- Miquel Torns, Pau Lanao i Carme Vinyoles, per la sèrie de reportatges Moments estel·lars de la Costa Brava, publicada a El Punt Avui, un treball de recerca històrica que destaca pel fons documental gràfic i pel fet d’estar explicat d’una manera propera i entenedora.
- Matías Crowder, per «Un dia a cures pal·liatives», publicat a Diari de Girona, una crònica que aborda un tema sensible amb delicadesa i sobrietat, i que combina molt bé l’expressió de les emocions amb la informació des d’un punt de vista original.
En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio (Premi Miquel Diumé), el jurat ha elegit com a finalistes:
- Miquel Curanta, Juli Pedrero i Toni Sellas, pel programa Govern i oposició, emès a Ràdio Capital de l’Empordà, en un format original que dona igualtat d’oportunitats a govern i oposició, que és amè, dinàmic i directe i que, pel fet d’emetre’s per YouTube, té més possibilitats de difusió.
- Moisés Camós, Anna Noguer, Esteve Codony, Anna Estañol, Glòria Ribugent i David Pastor, per l’Especial referèndum 1 d’octubre de Ràdio Banyoles, un programa molt descriptiu, que va donar molta veu a la gent i que va aconseguir molta proximitat amb l’oient, perquè la narració donava protagonisme als ciutadans.
- Albert Requena i Josep Plazas, pel programa Els altres nous catalans. Històries d’integració i convivència a Girona, emès a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, per la seva funció de normalització i visualització de situacions personals, pel seu esforç per abastar tots els àmbits socials i per la seva coherència narrativa i bona utilització dels recursos radiofònics.
En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió, el jurat ha elegit com a finalistes:
- Joan Roura, per Eugeni Gurnés, sumari obert, emès per TV Girona, un documental plantejat des de la reconciliació, fruit d’una bona recerca audiovisual i històrica, que es tradueix en un document coral que fa avançar la narració i atrapa l’interès de l’espectador. A més, complementa la tasca de la família per recuperar la memòria de l’avi.
- L’equip del programa ¡Que animal!, dirigit per Judith Fernández i Carme Nicolás, de la Corporació RTVE, pel reportatge Islas Medas, que ofereix una bona divulgació científica, amb una bona realització i la utilització de molts i variats recursos per explicar les curiositats més increïbles de la fauna de les Medes.
En la categoria de millor fotografia de premsa, el jurat ha elegit com a finalistes:
- Lluís Serrat, per la sèrie de fotos Votarem, publicada a El Punt Avui i al llibre Hem votat, per haver construït amb quatre imatges una narrativa que explica la intensitat d’aquest moment.
- Aniol Resclosa, per la foto «Estira i arronsa», publicada a Diari de Girona, perquè mostra des del sentit més genuí de la fotografia documental un moment que serà històric i que serà recordat, com sempre, amb una imatge, que és com es construeix la memòria humana.
- David Borrat, per la sèrie 1 d’octubre, publicada al diari Ara, pel nivell tècnic que demostra i per la proximitat als fets.
En la categoria de millor informació digital, el jurat ha elegit com a finalistes:
- Oriol Puig, Ignacio García, Miquel Cornellà, Jordi Carreras i Pau Esparch, per «El fenomen dels pisos turístics a Girona», publicat a l’edició digital del Diari de Girona, un treball d’interès social i en benefici de la comunitat que facilita eines per fer estudis posteriors en la mateixa ciutat o en d’altres, explicat d’una manera gràfica molt atractiva i didàctica.
- Carlos Ribas, Carles Pastor i Gabriel Martín, per la sèrie Història amagada, del digital Palamós Comunicació, que ensenya racons històrics i pocs coneguts de Palamós i apropa la història local als ciutadans a través de personatges que, sobre el terreny, revelen informació generalment poc coneguda.
El jurat ha decidit declarar desert el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional.
El nom dels guanyadors, i també dels membres del jurat, es farà públic durant l’acte de lliurament dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que tindrà lloc el dijous 22 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori de Girona.