Premi al millor projecte de comunicació periodística
Els guanyadors són Lluís Manyoses, Núria Gari, Núria Mayà i Jaume Bertranpetit per Retrats de vida, un projecte molt ambiciós per generar un arxiu visual que recull la memòria oral de la Vall de Camprodon.
Premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita
La guanyadora és Gemma Busquets per Elles als ajuntaments. Pioneres de la política local, publicat a la Revista de Girona, un gran treball de recerca sobre la història d’unes dones que durant molts anys van ser invisibilitzades i oblidades.
Premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio
La guanyadora és Carme Martínez per Obligades a casar-se, de Ràdio Girona – SER Catalunya, un gran reportatge periodístic que tracta un tema delicat amb molta cura.
Premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió
Els guanyadors són Anna Teixidor, Marc Faro, Sandra Rierola, Joan Torrents, Carles Señalada, Teresa Ibars i Laia Manresa per Murs de silenci. Gran Escala 2000, emès a 3Cat, un documental que fa una actualització d’un tema que mostra una realitat molt crua i dona veu a les víctimes amb una bona execució televisiva.
Premi a la millor fotografia de premsa
Els guanyadors exaequo son Glòria Sánchez, per Revolta pagesa (imatge no publicada), per la força de la fotografia i de la pròpia acció, amb un enquadrament que convida a l’espectador a ser part de l’esdeveniment. I David Aparicio, per Dana, publicada al Diari de Girona, una fotografia molt ben resolta que ha organitzat el caos per fer més efectiu el missatge. Expressa una situació terrible en una composició perfecta.
Premi a la millor informació digital
El guanyador és Josep Lluís Vidal per Vescomtat de Cabrera, la força d’un territori, una sèrie de pòdcasts publicats a Marina360.cat, que posen en valor el patrimoni històric i cultural del territori de manera divulgativa.
Premi a la millor iniciativa de comunicació institucional
Els guanyadors són Jordi Moragas, Rosa Andreu i Laura Llunell per 85 anys del bombardeig a Sant Hilari, un treball per a l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, que recupera la memòria històrica i la preserva través de la memòria oral, per donar visibilitat a uns fets històrics impossibles de difondre si no és a través d’aquest mitjà.
Beca dels Premis Carles Rahola
La guanyadora és Ariadna González Casado per “Els mitjans de comunicació digitals locals i els joves a les comarques gironines: estratègies, participació i sostenibilitat econòmica”, per l’interès que genera el tema. Actualment, un dels reptes que afronten els mitjans de comunicació és el fet de com apropar-se a les persones joves, com fer que consumeixin la informació dels mitjans. Una qüestió que està a l’ordre del dia i que indagarà el treball guanyador, ja que fa una especial incidència a les noves tecnologies aplicades al consum i percepció dels joves.